Galvaniskt skydd, applicerat som färg

Metoden beskrivs också som “filmgalvanisering”. Kvaliteten är jämförbar med varmförzinking och har också ett antal andra fördelar. Bland annat kan den appliceras på plats och i de temperaturer som råder. ZINGA återanvändas på nytt stål och för rehabilitering av gamla strukturer, inklusive varmförzinkade och metalliserade strukturer.

Extrem hållbarhet

På ett mycket enkelt sätt uppnås de strängaste kraven i de mest korrosiva miljöerna. Samtidigt uppfyller skyddet kraven i Norsok M-501 och ISO 12944. Det passiva oxideringsskiktet som alltid bildas på toppen av zinken gör övermålning i de flesta fall överflödigt. (Se “ZINGA” för mer information)

  • Korrosjonsklass C4: 2 strøk à 60 μm ZINGA, totalt 120 μm
  • Korrosjonsklass C5: 2 strøk à 90 μm eventuelt 3 strøk a 60 μm, totalt 180 μm

Galvanisk primer

När färg appliceras på toppen av ZINGA fungerar zinken som en galvanisk grund och ger ett robust system med lång hållbarhet, främst beroende på de egenskaper som galvaniskt skydd ger. Se “Teknisk” för mer information.nu är huset målade

. Se “Teknisk” for mer informasjon.

Reparationssystem för varmförzinkning

ZINGA er 100 % kompatibel med tradisjonell varmgalvanisering og brukes som et reparasjonssystem for skadet, modifisert eller nedslitt varmgavanisering og metallisering. Det kreves ingen spesiell utrustning eller verktøy.

Elektrokemisk reaktion på 1,117 Volt

ZINGA filmgalvanisering inneholder 96 % sink i det tørre laget (DFT). Den elektrokjemiske reaksjonen mellom de 2 metallene, sink og stål, kan måles til konstant 1,117 Volt. Til sammenligning gir varmgalvanisering 1.04 Volt. Sinken fungerer som en offeranode og gjør at korrosjon, underkryping (rust under belegget) og avflassing er umulig.

Infrastruktur

Høyspentmaster og annen infrastruktur er som oftest varmgalvaniserte. Likeså er autovern, lyktestolper, gjerder/rekkverk og mye annet langs vei, bane, kraftlinjer og strukturer langs kysten galvanisert. Varmgalvanisering er ekstremt hardfør og gir derfor god beskyttelse i veldig mange år, med minimale vedlikeholdskostnader.

Et lett penselstrøk ZINGA etter 6 år: God sink under beskyttende oksidering.

Regalvanisert ZINGA etter 29 år. Det forventes like lang vedlikeholdsfri periode igjen.

ZINGA egner seg godt på bru-kabler som er i konstant bevegelse fra vind og kjøretøy

Galvaniserad infrastruktur

ZINGA benyttes av Statens Vegvesen og er det eneste systemet som oppnår kravet til Vedlikeholdssystem 2 og 3 i Prosesskoden for rehabilitering av stålbruer. Statnett og Hafslund Nett velger ZINGA som reparasjonssystem til deres kraftmaster og trafostasjoner.

Hurtig system

Når ZINGA står alene, består fullt system av kun 2 strøk, påført med ca. 1 time mellom strøkene. Med riktig forbehandling gir systemet en fullkatodisk, galvanisk beskyttelse, uten korrodering eller avflassing, minimalt vedlikehold og reduserte kostnader.

Fördelar när Zinga inte övermålas

ZINGA er ekstrem beskyttelse som effektivt (alene, uten overmaling) oppnår de samme kravene som for mer kompliserte 2-komponents malingsystemer. Ofte med strenge krav til luftfuktighet og temperaturer samt 3-4 lag med lang tørketid pr. strøk som gjør prosjektene både tidkrevende og kostbare å gjennomføre.

  • 1-komponent: Hurtig system som i tillegg er lett å påføre og reparere
  • Kan påføres i luftfuktighet opp til 95 %, samt i temperaturer ned til minus 15 C°
  • Lokale, mindre reparasjoner; rens + påføring av sink utføres enkelt med malerpensel.
  • Større rehabilitering: Høyttrykkrensing med rent vann (700 Bar), eller lett sweep eller våtblåsing. Dette kun for å rense den gamle sinkflaten fri for forurensning før belegget bygges opp igjen til ønsket tykkelse. En zinganisert overflate trenger aldri mer blåserenses.

Fler fördelar

  • Ubegrenset lagringsholdbarhet.
  • Varmebestandig opp til 150 °C.
  • Miljøvennlig helt uten giftstoffer når den er herdet.
Teknisk information
Exempel ZINGA galvaniskt skydd

Bildene viser til separate referanser med mer informasjon