ZINGA med toppstrøk. Lekkert og holdbart!


Prikkfri etter 8 år

Gjemselund bru i Kongsvinger (bygget og åpnet i 1991).

I 2014 ble rekkverkene rehabilitert og overflatebehandlet ZINGA katodisk beskyttelse + toppstrøk. Under en befaring i august 2022, vises ingen feil eller svakheter i belegget. Effekten av katodisk beskyttelse bekreftes, spesielt i områder med mekaniske skader etter påkjørsel:

Der sinken er “skrellet” av, kryper korrosjonen ikke videre til siden fra selve skaden og inn under belegget. Nettopp derfor er KATODISK BESKYETTELSE så viktig. Det gir maksimal holdbarhet, minimalt fremtidig vedlikehold og kostnader, og lokale reparasjoner er enkelt og raskt å gjennomføre.

Bruk av ZINGA i stede for metallisering (termisk sprøytet sink), gjør arbeidet svært mye enklere. ZINGA påføres som maling; med malerkost, rulle eller sprøyte. Det kreves ingen spesiell kunnskap, utstyr eller værforhold som det ellers gjør for utførelse med metallisering. I Norge har vi er erfaring med bruer som er utført med ZINGA og toppstrøk, den eldste er 25 år i 2022.

System på Gjemselund bru:

  • ZINGA 80-100µm
  • Tie-coat 100 (Epoxy)
  • Hardtop AS (Polyturen)

Arbeidet er utført av Unprotect AS

Skadet belegg etter påkjørsel. Der sinken er “skrellet” av, er det brunt/rust. Men det er , selv etter flere år, ingen underkryp eller utvideles av skaden. Korrosjonen klarer ikke bevege seg innunder sinkbelegget. Skaden blir aldri større og skaper ingen blemmer og avflassing. Lokal reparasjon er enkelt å utføre.